Yükleniyor Fuarlar
Tüm Fuarlar Uluslararası Silmo İstanbul Optik Fuarı
:

Uluslararası Silmo İstanbul Optik Fuarı

20 Kasım Çarşamba @ 10:00 - 23 Kasım Cumartesi @ 20:00
İstanbul

Uluslararası Silmo İstanbul Optik Fuarı 20-23 Kasım tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi Yeşilköy’de yapılacak.

Uluslararası Silmo İstanbul Optik Fuarı

Fuar Detayları

Geçtiğimiz 10 yıl içerisinde ülkemiz ve sektörümüz adına gerçekleşen birçok gelişme, yabancı sermaye akışına bağlı olarak büyüyen iş hacmi ve optik sektörü için yapılan düzenleme ve yönetmelikler, Türkiye’de hızla büyümekte olan optik sektörü için sürekli olacak bir ihtisas fuarı ihtiyacını da doğurmuştur. 24Saat Reklam Ajansı’nın ürünü “4 your eyes” Optik Magazin Dergisi’nin ana sponsorluğunda ve 24Saat Fuarcılık şirketinin çalışmalarıyla ilk olarak 2013 yılında sektörün önemli ihtiyacını gidermek amacıyla İstanbul Optik Fuarı-İSOF gerçekleştirildi.

2013 yılında İstanbul Fuar Merkezi Yeşilköy’de gerçekleşen İSOF, başarısıyla, hem Türkiye’de hem de Orta Doğu’da sektör adına bir boşluğu tamamladı. Sektörle ilgili birçok yatırımcının ilgisini çeken 24Saat Reklam Ajansı ve 24Saat Fuarcılık çalışmaları, 2014 yılında Silmo Paris ile ortak bir çalışmanın başlamasını sağladı. Bu işbirliği sonucunda 24Saat Fuarcılık ve “4 your eyes” Optik Magazin Dergisi birlikteliğiyle, ticaret ve turizmin kalbi İstanbul’da, “Gözlüğe Dair Her Şey” i kapsayan uluslararası bir optik fuarı yapılmak üzere yola çıkıldı.

Uluslararası Silmo İstanbul Optik Fuarı’nın en önemli hedefi Türkiye, Yakın-Ortadoğu, Orta Asya, Orta Doğu, Türki Cumhuriyetler, Balkanlar, Rusya, Arap ülkeleri ve Kuzey Afrika ülkeleri optik sektöründeki hem katılımcılar hem de ziyaretçiler için teknolojik gelişmeleri, yenilikleri, değişimleri ve markaların tasarımlarını yakından tanıtabilecekleri ortak bir platform oluşturmaktır.

Türkiye gibi stratejik öneme sahip bir bölgede düzenlenen Silmo İstanbul, yıllar içinde daha da büyüyerek, bulunduğu bölgede yönetici bir güç olduğunu artık kanıtladı. Silmo İstanbul’un kapsama alanı içerisindeki tüm bölgelerde vazgeçilmez bir buluşma noktası halini alması için birçok çalışma yapılıyor. Bu sebeple, İstanbul, Paris ve Silmo Paris’e bağlı dünyanın birçok ülkesinde bulunan PromoSalon’larla (Tanıtım Ajansları) birlikte koordineli bir çalışma yürütülüyor. Önümüzdeki yıllarda bütün bu çalışmalar ve sırası ile Silmo Academy İstanbul ve Silmo d’Or İstanbul gibi Silmo’nun ruhunu yansıtan oluşumların da Uluslararası Silmo İstanbul’da yer alması kısa dönemde hedeflenmektedir.

Silmo İstanbul’un uluslararası teşviki sayesinde, EMEA bölgesi sektörel uzmanları, yerli ve yabancı üreticilerle tanışarak önemli iş ortaklıkları sağladılar. Öyle ki Silmo İstanbul’un bölgede oluşturduğu güç sonucunda, Avrupalı lisans sahibi markalar MENA bölgesindeki iş ortaklarıyla Silmo İstanbul’da buluştular. Türkiye’de her geçen yıl artan Yerli Üretici firmalar da yeni pazarlardaki alıcılar ile buluşmanın keyfini yaşadılar. İstanbul coğrafi konumuyla Avrupa, Balkanlar, Orta Doğu, Orta Asya ve Kuzey Afrika pazarları arasında birleştirici köprü rolüyle, optik ticaretinin vazgeçilmezi olduğunu kanıtladı.

Uluslararası Silmo İstanbul Optik Fuarı, başlangıcından (2013) bu güne (2019) kadar gerçekleştirilen yedi fuarda toplam ziyaretçi sayısını 11.370’e yükseltti. Silmo İstanbul 2019, yerli ve yabancı 153 katılımcı firmayı, 800’den fazla markayı; son teknolojik ürünleri, yenilikçi ve trend olan koleksiyonları, aksesuarları, cam kesme makinelerini ve gözlüğe dair her şeyi sektör ziyaretçileriyle buluşturdu. 2019 yılında 9.–10. ve 11. salonlarda hizmet veren Silmo İstanbul Fuarı’nın yerli ziyaretçi sayısı 2018’e göre %7.5 artış göstererek 9.278, uluslararası ziyaretçi sayısı ise %8 artışla 2.092 oldu.

Fuar Konusu

Gözlük çerçeveleri, güneş gözlükleri, spor gözlükleri, koruyucu gözlükler, gözlük kılıfları, saatler, optik camlar, kontak lensler, kontak lens aksesuarları ve bakım ekipmanları, güneş gözlüğü camları, optimetrik, oftalmolojik cihazlar ve aksesuarları, optimetrik, oftalmolojik ölçüm tanı ve tedavi cihazları, optik atölye ve laboratuvar için aletler, gözlük yedek parçaları, optik endüstri makineleri.


Diğer Bilgiler

Fuara katılımcı ya da ziyaretçi olmak için fuar resmi internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından gerekli bilgiye ulaşabilirsiniz.

Fuar Resmi Sitesi instagram facebook twitter youtube  


İstanbul Gözlük Fuarı İstanbul Optik Fuarı Optik Fuarı Silmo İstanbul Silmo İstanbul Optik Fuarı Uluslararası Silmo İstanbul Optik Fuarı
Başlangıç:
20 Kasım Çarşamba @ 10:00
Bitiş:
23 Kasım Cumartesi @ 20:00
İstanbul
İstanbul, Türkiye

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fuar Navigasyon