Yükleniyor Fuarlar
Tüm Fuarlar Göbeklitepe Kültürel Miras ve Turizm Fuarı
  • Bu fuar geçti.
:

Göbeklitepe Kültürel Miras ve Turizm Fuarı

17 Kasım 2022 @ 10:00 - 20 Kasım 2022 @ 19:00
Şanlıurfa

Şanlıurfa Göbeklitepe Kültürel Miras ve Turizm Fuarı Şanlıurfa Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek.

Göbeklitepe Kültürel Miras ve Turizm Fuarı

Fuar Detayları

arihi zenginliği ve coğrafi konumuyla ülkemizin en önemli yerleşim merkezlerinden biri olan Şanlıurfa, kültürel zenginliklerin de en kıymetli kentlerindendir. Tarihin başlangıç noktası kabul edilen kadim medeniyetlerin izleri günümüzde ortaya çıkmaya hala devam etmektedir. Şanlıurfa tapınaklar, kiliseler, camiler ve kültürel miraslarla sıkça anılan bir şehir olmasının yanı sıra çarşıların, ticaretin ve bereketli toprakların da yurdudur. Geçmişte ve günümüzde çeşitli dinlerin bir arada yaşadığı bu coğrafya, özellikle dini mirasların bolluğu sebebiyle yerli yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelmiştir.

Tespit edilen ve tespit edilmesi potansiyel olan kültürel varlıkların sayısı bakımından Türkiye’nin ilk dört şehri sıralamasında gösterilen Şanlıurfa, yapılan arkeolojik kazıların sayısı bakımından da Türkiye’de en çok çalışma yapılan şehirlerin başında gelmektedir. Şehir merkezi ve iki ilçe merkezi de kentsel sit alanı ilan edilen Şanlıurfa, “Müze şehir” olarak da anılmaktadır. Balıklıgöl gibi kültürel açıdan eşsiz bir mirasa sahiplik etmenin haricinde “Tarihin sıfır noktası” diye anılan Göbeklitepe gibi benzersiz bir mirasa da sahiptir. Bilinen en eski medeniyetlere ev sahipliği yapan, Mezopotamya topraklarında bulunan Şanlıurfa, hali hazırda turistlerin ilgi odağıyken bu ilgi katlanarak artmış ve yerli yabancı turistler için tarihi ve kültürel açıdan en kıymetli şehirlerden biri haline gelmiştir.

Şanlıurfa insanoğlunun ilk tapınağını yaptığı, yerleşik yaşama geçtiği, tarım yaptığı topraklardır. İl genelinde yapılan arkeoljik araştırmalar, bu bölgede yerleşik hayatın olduğunu bilimsel olarak kanıtlamaktadır. M.Ö. binlerden başlayıpgünümüze kadar yarattığı uygarlıklar ile eşsiz bir tarih, kültür, doğa ve gastronomi deneyimi sunar. Urfa Kalesi, Balıklıgöl, Haleplibahçe Mozaikleri, Göbeklitepe, Osmanlı ve Neolotik dönemden kalma hanları, şehir surları, tarihi değere sahip camileri, mescitleri, medreseleri, kilise ve manastırları, hamamları, kervansarayları, çok sayıdaki köşk ve konakları ile tarihi yapıya ve turistik değerlere sahip bir kenttir.

Fuar Konusu

Turizm, Arkeoloji, Müzecilik, Restorasyon, Mimarlık Ofisleri, Güvenlik Sistemleri, Seyahat Acentaları, Müzeler, Sesli Rehberlik ve Halogram Sistemleri, Arkeoloji Enstitüleri, Üniversiteler, Turizm İşletmeleri


Diğer Bilgiler

Fuara katılımcı ya da ziyaretçi olmak için fuar resmi internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından gerekli bilgiye ulaşabilirsiniz.

Fuar Resmi Sitesi instagram facebook twitter youtube  


Göbeklitepe Arkeoloji Müzecilik ve Restorasyon Fuarı Göbeklitepe Kültürel Miras ve Turizm Fuarı Göbeklitepe Turizm Fuarı Şanlıurfa Göbeklitepe Kültürel Miras ve Turizm Fuarı
Başlangıç:
17 Kasım 2022 @ 10:00
Bitiş:
20 Kasım 2022 @ 19:00
Şanlıurfa
Paşabağı, Cumhuriyet Cd. No:77, 63100 Haliliye
Şanlıurfa, 63100 Türkiye
(0414) 313 18 43

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fuar Navigasyon